Application of Overall Equipment Effectiveness in a Winery

Autores

  • Pedro Vieira Souza Santos Universidade Federal do Vale do São Francisco - UNIVASF

Palavras-chave:

Winery, Lean, Effectiveness,

Resumo

From a holistic view on the process, it was intended to evaluate the performance of the equipment used in the wine production process. This action was based on the need to make the process more efficient, reducing variations in the availability, quality and performance of the local machinery. Thus, it was discussed, together with the company's management, the gains that could be obtained through the application of OEE in the local productive process.

Biografia do Autor

Pedro Vieira Souza Santos, Universidade Federal do Vale do São Francisco - UNIVASF

 

Mestre em engenharia de produção.

Engenheiro de Produção.

Referências

SANTOS, P. V. S.. Aplicação do overall equipment effectiveness no sistema produtivo de uma vinícola. NAVUS Revista de Gestão e Tecnologia, v. 10, p. 01-14, 2020.

SANTOS, PEDRO VIEIRA SOUZA; SOUZA, J. A. F. ; SILVA, E. C. ; FERNANDES, C. H. A. . Integração do índice OEE e o método Heijunka: uma análise sobre uma possível relação. JOURNAL OF LEAN SYSTEMS, v. 5, p. 1-25, 2020.

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Publicado

2021-09-29

Edição

Seção

Artigos