Application of Overall Equipment Effectiveness in a Winery

Pedro Vieira Souza Santos

Abstract


From a holistic view on the process, it was intended to evaluate the performance of the equipment used in the wine production process. This action was based on the need to make the process more efficient, reducing variations in the availability, quality and performance of the local machinery. Thus, it was discussed, together with the company's management, the gains that could be obtained through the application of OEE in the local productive process.

Keywords


Winery; Lean; Effectiveness;

Full Text:

PDF

References


SANTOS, P. V. S.. Aplicação do overall equipment effectiveness no sistema produtivo de uma vinícola. NAVUS Revista de Gestão e Tecnologia, v. 10, p. 01-14, 2020.

SANTOS, PEDRO VIEIRA SOUZA; SOUZA, J. A. F. ; SILVA, E. C. ; FERNANDES, C. H. A. . Integração do índice OEE e o método Heijunka: uma análise sobre uma possível relação. JOURNAL OF LEAN SYSTEMS, v. 5, p. 1-25, 2020.

SANTOS, B. S. ; SANTOS, P. V. S. . APLICAÇÃO DE FERRAMENTAS LEAN EM UMA INDÚSTRIA DE TRANSFORMAÇÃO DE PLÁSTICOS. REVISTA MUNDI ENGENHARIA, TECNOLOGIA E GESTÃO, v. 5, p. 01-23, 2020.


Refbacks

  • There are currently no refbacks.


_________________________________________________________

Licença Creative Commons
This journal is licenced under a Creative Commons LicenseCreative Commons - Atribuição-CompartilhaIgual 4.0 Internacional.

Contact: lean@contato.ufsc.br
Tel: +554837217062

EPS - Departamento de Engenharia de Produção e Sistemas

CTC - Centro Tecnológico

UFSC - Universidade Federal de Santa Catarina

Caixa Postal 476 - Campus Universitário - Trindade